RIBASHKIMI I SHQIPËRISË... e vetmja alternativë! www.fbksh-aksh.tk . PER ANTARSIM NE FBKSH-AKSH JU LUTEM JEPNI TE DHENAT NE E-mail : fronti-web@hotmail.com

identifikimi

Harrova fjalkalimin

Tema Fundit

» PER SHQIPEN
Wed 30 Mar 2011, 23:21 nga erald nuhaj

» KU JANE POETET
Wed 12 Jan 2011, 20:37 nga shaban cakolli

» NJE GJAKE, NJI GJUHE
Sat 11 Dec 2010, 14:57 nga biligoa

» Alarm Ne IJRM gjendja kaotike
Wed 17 Feb 2010, 23:10 nga refik

» emblema e UKSH-se
Thu 17 Dec 2009, 02:12 nga UKA

» Faton Osmani dënohet tre vjet burgim si pjestar i AKSH-së !!
Thu 26 Nov 2009, 00:21 nga UKA

» REAGIM I AKSH-SË
Wed 28 Oct 2009, 23:52 nga AKSH

» A na duhet aleanc shqiptaro-kroate.
Tue 27 Oct 2009, 02:49 nga urani29

» MOSKOORDINIMI I FORCAVE VEPRIMTARE
Mon 26 Oct 2009, 02:06 nga AGU

RIBASHKIMI I SHQIPËRISË... e vetmja alternativë! www.fbksh-aksh.tk   Free counter and web stats

                                                               Free counter and web stats

  PËRGJEGJE MBI HISTORINË

  Share
  avatar
  AGU
  Toger
  Toger

  Numri i postimeve : 114
  Join date : 05/01/2009

  PËRGJEGJE MBI HISTORINË

  Mesazh nga AGU prej Tue 17 Mar 2009, 19:20

  ME NJE FJALE NUK BEHET DEBAT I NDERSHEM DHE I BARABARTE.

  (nga një debat joni)


  Pa dashur të ndërhyj mes dyve që debatojnë, po që nuk kishte ndonjë
  gjegje deritash edhe duke ditur se është çështje jona e përgjithshme,
  po bëj një plotësim a intervenim, krejt çështja siellet rreth fjalisë
  sipër: nuk bëhet debat i ndershëm dhe i barabartë. Po, ku ke parë që me
  armiq, të bëhet debat i ndershëm dhe i barabartë? Me armiq, nuk bëhet
  as debat as luftë e barabartë kurrë, asnë histori nuk ka ashtu, mes
  anjë pale ndërdebatuese apo ndërluftuese! Theoria e forcës mbretëroi
  gjithkund e gjithkah, po ne kemi ku të mbahemi në debate e luftëra të
  drejta, mbrojtëse çliruese - jo okuptuese - për atë na nevojitej prore
  shkollimi, kualifikimet përkatëse shkencore, të cilat as i kemi na, as
  i kanë armiqët tanë - po na kemi një - historinë dhe gjuhën tonë, që
  flasim përditë dhe aty është krejt historia e historiografia reale! Na
  flasim Shqipen e lashtë e të re, fjalët nga ''greqishtja e lashtë'' dhe
  ''latinishtja e lashtë'' dhe asnjë prej pasardhësve të tyre nuk i
  flasin më, sepse formuan gjuhë gjoja të reja - në zuzë të vjetra, për
  atë edhe janë zuzarë të dy palët kundërshtare: greke e latine. Ne kemi
  atë gjuhën e lashtësisë në fuqi - ata jo! Na kemi argumentet e faktet e
  gjalla historike - ata jo! Ata kanë veç dredha historike,
  historiografike, etnogjenetike, falsifikime, përvehtësime, e për atë
  edhe gjoja iu iken gjurmëve e gjuhëve të lashta... Edhe ata paguhen
  fortmirë edhe për ato gjëra falsifikuese: falsifikuan e përvehtësuan
  doke e zakone illiro-shqiptare, rithme e valle arbanase, melos e
  arte...por shihen si lëvizin si minjtë, sepse nuk ka forcë gjenetike ta
  mbajnë historinë e huaj, as historiografinë e huaj 'barbare' 'varvare',
  sepse iu shihen lëvizjet e këmbës e dorës e gjuhës së tyre falsifikate.
  Nuk mund ta luajnë vallen illire arbane as symbolet diellore makedhone,
  këta 'makedoncet', as grekërit e sotëm, sado përpiqen të falsifikojnë
  historiografinë! Dihet kush ishin origjinalët e gjeneralët e vërtetë
  antik të Anitkuitit(që sot i thomë antikitet, sllavisht)!

  Nuk duhet humbur shpresat, se nuk kemi debat e luftë të barabartë -
  se Shqiponja din si të lëvizë qiellit të saj antik, e tokës antike, e
  vargut antik, e gjurëve të vërteta të paraardhësve tanë! As nuk duhet
  humbur shpresat psene punojmë e veprojmë gratis (free) për këto çështje
  (psh.unë do tu ishja mirënjohës që mos të kemë topuze nga disa
  shqipfolës, sa për ndihma - fali zot, ndihmo zot e krahu yt)... mbase,
  tanët, ende nuk kanë vetëdije (sikurse kombet tjera që finansojnë
  fortë, për gjëra të tilla kombëtare) që bisnismenët tanë të harxhojnë
  diç për këto çështje - sa harxhojnë kotnasikoti, e humbin pa asnjë
  vlerë! Kryesorja, njeriut kur nuk ia sheh sherrin, sa për hair, falezot!


  Literatura greko-latine është plotësisht autentike, vetëm me disa
  ndryshime kaligrafike, sufiksore e ndonjë rrotullim tingujsh
  linguistik, gjoja po bëjnë një ndryshim eventual, si të veçanta - ato
  janë nga themelet illirishte, arbane-shqiptare, sepse vet historianët
  latin pranuan, se vet alfabetet i morën nga illirishtet, Plini etj. Ata
  na servuan vite të rrëjshme histerike, për secilin fakt historiografik,
  veç të marrim shembuj, fillet e kombit e vet shtetit grek, e
  perandorisë romake, veprat e authorëve antik etj., shikoni datat
  historike të formimit të perandorisë romake, si devijojnë historikisht,
  janë të ndërthurura qëlimisht, që mos të dihet realiteti historik, të
  deformuara e falsifikuara plotësisht, duke lënë anash si asgjë, një
  dituri e kulturë se shkencë illiro-pellgasgjike edhe duke luftuar deri
  në ekstrem të gjithë dietarët shqiptar, me forma e methoda ndër më të
  ndryshme edhe duke ua vuar përballë vet veglat e tyre anti-shqiptare,
  shqipfolëse etj., derisot...!

  Shkencëtarët e mirëfilltë ende nuk janë në skenë, as tek ne, as tek
  kundërshtarët tanë, sepse ende dominon theoria e forcës - jo e
  drejtësisë, sepse na kanë shumë borxhe historike edhe me gjuhë edhe me
  territore! Na duhet të jemi shumë vigjilentë, vizionar, largpamës, me
  guxim të shpërthejmë në momente historike - bashkë të pamposhtur -
  shqipe të paepura, deri në flijime - edhe kur flijohemi, le të
  flijohemi si shqiponja, e jo si qyqe!

  nezir myrta   Ora është Fri 14 Dec 2018, 16:59