RIBASHKIMI I SHQIPËRISË... e vetmja alternativë! www.fbksh-aksh.tk . PER ANTARSIM NE FBKSH-AKSH JU LUTEM JEPNI TE DHENAT NE E-mail : fronti-web@hotmail.com

identifikimi

Harrova fjalkalimin

Tema Fundit

» PER SHQIPEN
Wed 30 Mar 2011, 23:21 nga erald nuhaj

» KU JANE POETET
Wed 12 Jan 2011, 20:37 nga shaban cakolli

» NJE GJAKE, NJI GJUHE
Sat 11 Dec 2010, 14:57 nga biligoa

» Alarm Ne IJRM gjendja kaotike
Wed 17 Feb 2010, 23:10 nga refik

» emblema e UKSH-se
Thu 17 Dec 2009, 02:12 nga UKA

» Faton Osmani dënohet tre vjet burgim si pjestar i AKSH-së !!
Thu 26 Nov 2009, 00:21 nga UKA

» REAGIM I AKSH-SË
Wed 28 Oct 2009, 23:52 nga AKSH

» A na duhet aleanc shqiptaro-kroate.
Tue 27 Oct 2009, 02:49 nga urani29

» MOSKOORDINIMI I FORCAVE VEPRIMTARE
Mon 26 Oct 2009, 02:06 nga AGU

RIBASHKIMI I SHQIPËRISË... e vetmja alternativë! www.fbksh-aksh.tk   Free counter and web stats

                                                               Free counter and web stats

  DHJETË CILËSITË E USHTARIT TË ARMATËS KOMBËTARE SHQIPTARE (AKSH)

  Share
  avatar
  shqipo
  Toger
  Toger

  Numri i postimeve : 59
  Join date : 05/01/2009

  DHJETË CILËSITË E USHTARIT TË ARMATËS KOMBËTARE SHQIPTARE (AKSH)

  Mesazh nga shqipo prej Wed 07 Jan 2009, 02:53

  DHJETË CILËSITË E USHTARIT TË ARMATËS KOMBËTARE SHQIPTARE
  ARMATA KOMBËTARE SHQIPTARE
  SHTABI I PËRGJITHSHËM
  Dibër-Tiranë-Prishtinë, 17 maj 2002

  DHJETË CILËSITË E USHTARIT TË ARMATËS KOMBËTARE SHQIPTARE

  1. Ushtarët e AKSH-së duhet të jenë besnikë të idealeve atdhetare të popullit shqiptar. Kjo do të thotë që ata kurdoherë duhet të jenë luftëtarë të papërkulur për mbrojtjen e idealit atdhetar, të vendosur deri në vdekje për t'i shërbyer popullit shqiptar në çdo moment dhe rrethanë, të gatshëm për çdo sakrificë që mund të kërkohet në emër të interesave të çlirimit, të bashkimit dhe të mbrojtjes së tokave shqiptare.

  2. Ushtarët e AKSH-së duhet të jenë të pajisur me një disiplinë të çeliktë e të ndërgjegjëshme, me një vullnet të hekurt për zbatimin e Rregullores së Përgjithshme të AKSH-së, të zakoneve të mira të popullit shqiptar dhe të ligjeve e normave ndërkombëtare, të cilat nuk i cënojnë interesat e kombit e të atdheut.

  3. Ushtari i AKSH-së në aktivitetin e tij duhet të ketë nismë, të jetë kreativ në përshtatje me kushtet e rrethanat në të cilat ai vepron dhe të dijë të organizojë punët paraprake që ato të zbatohen me sukses dhe përpikmëri.

  4. Ushtarët e AKSH-së duhet të jenë të ndërgjegjëshëm se qenia në Armatën Kombëtare Shqiptare nuk sjell dhe nuk mund të sjellë as më të voglin privilegj personal; përkundrazi, sjell vetëm detyra të mëdha dhe me përgjegjësi. Kush mendon ndryshe, kush do të përpiqet që t'i krijoj vetes, familjes së tij ose dikujt tjetër privilegje, qofshin këto materiale ose morale, ai për asnjë çast nuk e meriton nderin e madh për të qenë ushtar i AKSH-së dhe do të përballet me organet ndëshkuese të Armatës Kombëtare Shqiptare.

  5. Ushtari i AKSH-së duhet të jetë i lidhur me popullin si mishi me kockën, të dëgjojë e respektojë me vëmendje e korrektësi të gjitha urdhëresat e eprorëve të tij dhe t'i zbatojë ato në afat dhe me përpikmëri, të jetojë e veprojë bashkë me popullin dhe për popullin. Ai duhet të jetë armik i papajtueshëm i mendje- madhësisë, i arrogancës, i frymës së hatereve dhe i akraballëqeve, i çdo përçmimi dhe nënvleftësimi të masave popullore e të punës së tyre, të luftojë me guxim kundër kujtdo që çfaq tendenca të tilla në dëm të interesave të masave popullore, në përgjithësi dhe të Armatës Kombëtare Shqiptare, në veçanti.

  6. Ushtar i mirë dhe luftëtar konseguent i AKSH-së është ai që kurdoherë punon për zhvillimin e ngritjes politike, për të kuptuar drejt luftën e armatosur çlirimtare dhe për t'i shpjeguar popullit domosdoshmërinë e zhvillimit të saj deri në realizimin e aspiratave të tij për të jetuar i lirë dhe dinjitoz në atdheun e tij të lirë e të bashkuar në një shtet të vetëm shqiptar. Ai duhet të dijë të dallojë, pas një analize të drejtë dialektike, të mirën nga e keqja dhe të rrezikshmen nga më pak e rrezikshmja.

  7. Ushtar i mirë dhe atdhetar konseguent i AKSH-së është ai që me punën e sjelljen e tij e fiton besimin dhe dashurinë e njerëzve, që i edukon dhe i shpëton ata që gabojnë dhe që i godet pa mëshirë ata që janë të pandreqshëm, shpirtërisht të rrezikshëm, armiqtë e popullit e të Armatës Kombëtare Shqiptare.

  8. Çdo ushtar i AKSH-së duhet të pajiset me një vigjilencë e gadishmëri luftarake për të mbrojtur me sukses vijën e drejtë të luftës së armatosur çlirimtare dhe pastërtinë e idealeve të pjestarit të Armatës Kombëtare Shqiptare.

  9. Ushtari i AKSH-së duhet të karakterizohet nga një drejtësi e kulluar, të mos i fshehë kurrë të metat e gabimet e tij, por t'i kritikojë dhe të përpiqet t'i eliminojë ato kurdoherë që t'ia vënë në dukje shokët e tij.

  10. Ushtari konseguent i AKSH-së duhet të punojë e veprojë me një ndërgjegje të lartë atje ku e kanë caktuar shokët dhe ku ka nevojë Armata Kombëtare Shqiptare, duke vënë kurdoherë e mbi të gjitha interesin e përgjithshëm mbi ate personal.

  SHTABI I PËRGJITHSHËM I AKSH-së

   Ora është Fri 14 Dec 2018, 16:56