RIBASHKIMI I SHQIPËRISË... e vetmja alternativë! www.fbksh-aksh.tk . PER ANTARSIM NE FBKSH-AKSH JU LUTEM JEPNI TE DHENAT NE E-mail : fronti-web@hotmail.com

identifikimi

Harrova fjalkalimin

Tema Fundit

» PER SHQIPEN
Wed 30 Mar 2011, 23:21 nga erald nuhaj

» KU JANE POETET
Wed 12 Jan 2011, 20:37 nga shaban cakolli

» NJE GJAKE, NJI GJUHE
Sat 11 Dec 2010, 14:57 nga biligoa

» Alarm Ne IJRM gjendja kaotike
Wed 17 Feb 2010, 23:10 nga refik

» emblema e UKSH-se
Thu 17 Dec 2009, 02:12 nga UKA

» Faton Osmani dënohet tre vjet burgim si pjestar i AKSH-së !!
Thu 26 Nov 2009, 00:21 nga UKA

» REAGIM I AKSH-SË
Wed 28 Oct 2009, 23:52 nga AKSH

» A na duhet aleanc shqiptaro-kroate.
Tue 27 Oct 2009, 02:49 nga urani29

» MOSKOORDINIMI I FORCAVE VEPRIMTARE
Mon 26 Oct 2009, 02:06 nga AGU

RIBASHKIMI I SHQIPËRISË... e vetmja alternativë! www.fbksh-aksh.tk   Free counter and web stats

                                                               Free counter and web stats

  RISHQYRTIM URGJENT

  Share
  avatar
  AGU
  Toger
  Toger

  Numri i postimeve : 114
  Join date : 05/01/2009

  RISHQYRTIM URGJENT

  Mesazh nga AGU prej Thu 28 May 2009, 21:06

  Nezir Myrta /RISHQYRTIM URGJENT I MENJIHERSHËM I STANDARDIT SHQIP
  Krejt e dijmë pse ka shku Kadare në Kosovë - Prishtinë. Me mbrojtë standardin e gjuhës shqipe. E për me mbrojtë standardin, duhet të mblidhen Shqipet në Kuvend, e ta hapin realitetin e shpërfillun të shkrimit shqip, që osht bastardhu me themel, sa kur lexon sot shqip dhe e krahason me të folunit shqip - del ma qesharak se sa kujton dhe të ndryshohet standardi i Shqipes e të bie në vend të sigurtë kohor, me dialektrin Gegënisht, që osht vet baza e Shqipes!
  Në të kundërten, sa ma shumë zgjatë nji Kuvend i Shqipeve, ku duhet të kthehen edhe mbi 100 mijë fjalë gegënishte në standardin tonë dhe të pastrohen mbeturinat dredhake që pengojnë shkrimin shqip, se jo të folunit, se flitet gegënisht, mbi 70% të kombit - po të rregullohet shkrimi shqip - e në të kundërten thash: parashoh ndamje totale të kombit me vet fajin e mosrregullimit të standardit shqip, nga Shkumbini e përpjetë, krejt kah e merr Gegënia, e nuk mund të mashtrohen gegët ma shumë, se për hirë të vëllëzërve tanë, premë gjuhën në gojë, premë Gegënishten me diktaturë enveriste. Pra, sa nuk osht ba vonë, të rregullohet standardi, ose në nji të ardhme të afërt, do të kemi dy kombe: alban e kosovar, që të dytë paraqesin trollin shqiptar, e kush gegë mashtrohet ma shumë, e pastë vehten n'qafë!

  Kadarea ma mirë do të ishte të flet me Akademinë Shkencore të Kosovës, e të Shqipnisë, e të bëjnë rishqyrtimin e standardit të shkrimit shqip, sepse nuk jetohet ma shumë me ondrra! Me këtë gjuhë enveriste, nuk ka gjuhë moderne, por një gjuhë abstrakte, obskurante (e terrshme), e nxanë fryme dhe e mbytun nga rrotacizmi n=r, trajtat e shkurta të perëmnave, çoroditja e vet gramatikës e sintaksës shqipe, si dhe e morfologjisë shqipe, me fjalë të zgjatura panevojë, e të tepruara, që ia nxanë frymen shkrimit shqip. Shih, për fjalën shqipe - nxanë, me nxanë, standardi jep rregullin - zë, për të zënë,kur fjala - nxanës, nxënës, që nxën diturinë, thohet drejtë, e fjala - me nxanë - për të zënë, atëherë po u dashka të thohet - zënësi, e jo nxënësi - nxënësi zën mësimin, mbrapsht, kur duhet - nxënësi nxën mësimin, a mësuesi mëson mësimin nxënësit...................shih sa mbrapsht, e sa mijëra fjalë e fraza shqipe janë krejt mbrapsht në shkrimin shqip të këtij standardi! Dikush këtu në forum, ka paraqitë edhe do pllaka fallse të ndamjes së dialekteve edhe nëpër territore shqiptare, e kujton se hahet ai pistil ende,kur dihen shkaqet e pasojat e standardit të shkrimit shqip, në nji t'ardhme të afërt. Standardi shqip duhet urgjentisht të rishqyrtohet! Sa ma shpejt, aq ma mirë,e pa pasoja. Dihet se disa dekDA ishte ky standard dhe gati një gjeneratë u rritë me këtë standard, por do të ishte vet tmerri i standardit shqip, po të harrohet e të vdiset Gegënishtja e Letërsisë së Vjetër shqipe, ajo gjuha e Budit, Buzukut, Bardhit, Bogdanit, e deir tek Fishta, Mjeda, Migjeni, Kristoforidhie shumë pishtarë tjerë të SHQIPES SË VËRTETË!

  po cila gjuhë madhore sot ka dy tinguj, për germat q,ç (q i butë e ç i fortë, gj e xh (i butë e i fortë), a nuk osht qesharake kjo tingullore? Egziston vetëm nji q, e nji gj në gjuhët madhore gjermanike..............numrorët: ni, dy, tre.....një dy tre....e zanorja ë - e tepruar vendepavend, sa që sot kemi problem serioz me fjalorin kibernetik, me u plasu Shqipja në rang botëror!

  Nuk është luftë kundër gjuhës sonë, pse kërkohet urgjentisht rishqyrtim standardi, por lufta kundër SHQIPES SËVËRTETË është mosshqyrtimi i standardit enverist - këtë duhej ta thoshte Kadarea!

  Nga koka në kokëtar, nga kryet në kryetar të shpëtohet kombi shqiptar, që as gega të mos rrij guhëpremë, po nanën t'i thohet nanë, zonit t'i thohet zo, zojsit t'i thohet zot, e jo sipas shkrimit gjerman zeus, direkt shqip, kur ger. eu=oj, e duhet të jetë Zojs, nga kuptimi i kryezotit olympik, në emërtimin e Mbifuqisë natyrore, Krijuesit të Gjithësisë!

  Ky osht shpëtimi i kombit shqiptar, rishqyrtimi i standardit! E qysh po i bie shqip - standard?
  avatar
  AGU
  Toger
  Toger

  Numri i postimeve : 114
  Join date : 05/01/2009

  Re: RISHQYRTIM URGJENT

  Mesazh nga AGU prej Sat 30 May 2009, 17:05

  Nezir Myrta / RISHQYRTIM URGJENT I MENJIHERSHËM I STANDARDIT SHQIP
  Krejt e dijmë pse ka shku Kadare në Kosovë - Prishtinë. Me mbrojtë standardin e gjuhës shqipe. E për me mbrojtë standardin, duhet të mblidhen Shqipet në Kuvend, e ta hapin realitetin e shpërfillun të shkrimit shqip, që osht bastardhu me themel, sa kur lexon sot shqip dhe e krahason me të folunit shqip - del ma qesharak se sa kujton dhe të ndryshohet standardi i Shqipes e të bie në vend të sigurtë kohor, me dialektrin Gegënisht, që osht vet baza e Shqipes!
  Në të kundërten, sa ma shumë zgjatë nji Kuvend i Shqipeve, ku duhet të kthehen edhe mbi 100 mijë fjalë gegënishte në standardin tonë dhe të pastrohen mbeturinat dredhake që pengojnë shkrimin shqip, se jo të folunit, se flitet gegënisht, mbi 70% të kombit - po të rregullohet shkrimi shqip - e në të kundërten thash: parashoh ndamje totale të kombit me vet fajin e mosrregullimit të standardit shqip, nga Shkumbini e përpjetë, krejt kah e merr Gegënia, e nuk mund të mashtrohen gegët ma shumë, se për hirë të vëllëzërve tanë, premë gjuhën në gojë, premë Gegënishten me diktaturë enveriste. Pra, sa nuk osht ba vonë, të rregullohet standardi, ose në nji të ardhme të afërt, do të kemi dy kombe: alban e kosovar, që të dytë paraqesin trollin shqiptar, e kush gegë mashtrohet ma shumë, e pastë vehten n'qafë!

  Kadarea ma mirë do të ishte të flet me Akademinë Shkencore të Kosovës, e të Shqipnisë, e të bëjnë rishqyrtimin e standardit të shkrimit shqip, sepse nuk jetohet ma shumë me ondrra! Me këtë gjuhë enveriste, nuk ka gjuhë moderne, por një gjuhë abstrakte, obskurante (e terrshme), e nxanë fryme dhe e mbytun nga rrotacizmi n=r, trajtat e shkurta të perëmnave, çoroditja e vet gramatikës e sintaksës shqipe, si dhe e morfologjisë shqipe, me fjalë të zgjatura panevojë, e të tepruara, që ia nxanë frymen shkrimit shqip. Shih, për fjalën shqipe - nxanë, me nxanë, standardi jep rregullin - zë, për të zënë,kur fjala - nxanës, nxënës, që nxën diturinë, thohet drejtë, e fjala - me nxanë - për të zënë, atëherë po u dashka të thohet - zënësi, e jo nxënësi - nxënësi zën mësimin, mbrapsht, kur duhet - nxënësi nxën mësimin, a mësuesi mëson mësimin nxënësit...................shih sa mbrapsht, e sa mijëra fjalë e fraza shqipe janë krejt mbrapsht në shkrimin shqip të këtij standardi! Dikush këtu në forum, ka paraqitë edhe do pllaka fallse të ndamjes së dialekteve edhe nëpër territore shqiptare, e kujton se hahet ai pistil ende,kur dihen shkaqet e pasojat e standardit të shkrimit shqip, në nji t'ardhme të afërt. Standardi shqip duhet urgjentisht të rishqyrtohet! Sa ma shpejt, aq ma mirë,e pa pasoja. Dihet se disa dekDA ishte ky standard dhe gati një gjeneratë u rritë me këtë standard, por do të ishte vet tmerri i standardit shqip, po të harrohet e të vdiset Gegënishtja e Letërsisë së Vjetër shqipe, ajo gjuha e Budit, Buzukut, Bardhit, Bogdanit, e deir tek Fishta, Mjeda, Migjeni, Kristoforidhie shumë pishtarë tjerë të SHQIPES SË VËRTETË!

  po cila gjuhë madhore sot ka dy tinguj, për germat q,ç (q i butë e ç i fortë, gj e xh (i butë e i fortë), a nuk osht qesharake kjo tingullore? Egziston vetëm nji q, e nji gj në gjuhët madhore gjermanike..............numrorët: ni, dy, tre.....një dy tre....e zanorja ë - e tepruar vendepavend, sa që sot kemi problem serioz me fjalorin kibernetik, me u plasu Shqipja në rang botëror!

  Nuk është luftë kundër gjuhës sonë, pse kërkohet urgjentisht rishqyrtim standardi, por lufta kundër SHQIPES SËVËRTETË është mosshqyrtimi i standardit enverist - këtë duhej ta thoshte Kadarea!

  Nga koka në kokëtar, nga kryet në kryetar të shpëtohet kombi shqiptar, që as gega të mos rrij guhëpremë, po nanën t'i thohet nanë, zonit t'i thohet zo, zojsit t'i thohet zot, e jo sipas shkrimit gjerman zeus, direkt shqip, kur ger. eu=oj, e duhet të jetë Zojs, nga kuptimi i kryezotit olympik, në emërtimin e Mbifuqisë natyrore, Krijuesit të Gjithësisë!

  Ky osht shpëtimi i kombit shqiptar, rishqyrtimi i standardit! E qysh po i bie shqip - standard?
  Pikrisht, pyetja osht: ku osht gjuha shqipe, se fjala, folja osht, nuk osht një provincoalizëm, por vet fjala illirishte OST, ku mbeti s=sh dhe pikrisht këtë folje ndihmtare, e moren gjuhët latine - EST, po çka t'i bësh maxharit, që nuk kupton, se kemi edhe mbiemra shqiptar Maxhari, si antroponome - ku edhe sllavët emruan hungarezët, po me këtë emërtim edhe pak ma thellë - folja osht merr gati krejt popullin shqiptar, por që nuk u prefeksionua si origjinale e tillë ashtu sikur e flet vet populli, por na doli si folja - ashtë (me a hundore, nazale ^ në vend dy pikave sipër), e që e thjeshtuan gjuhët latine e gjermanike, në - est, ist, is, ma shkurt e ma bukur e ma natyrshëm sipas natyrës së gjuhës, me tre e dy tinguj, kurse na e kemi me 4-5 tinguj, germa, krejt mbrapsht - foljen - është. Edhe poashtu nga pyetja: ku osht gjuha shqipe, se cilat shenja komunikative janë të dalura jasht përdorimit, as përkojnë me shpejtësinë e auto(rëve) tjerë në këtë ''autostradë'', kjo edhe ma yst se sa ajo fjaloa - standard, standart që përkon me zhvillimin ekonomik, arkitektural etj., sepse edhe po grahe makinë nën shpejtësinë e tjerëve, në vijat poashtu komunikative të shpejta, bazuar në dinamiken e zhvillimit edhe gjuhësor, e pengon ''komunikacionin'' edhe dikush ta futë mbrapa, e të ban shi, pistil në autostradë!

  Kjo nuk osht veç nismë individuale, por interes i përgjithshëm kombëtar dhe dihet se na duhet edhe neve si buka e uji e ajri e drita, një gjuhë unike shqipe, gjuhë moderne, gjuhë që bashkon unison krejt popullin shqiptar në botë, jovetëm atë ballkanik, por të jetë vërtet gjuhë unike e bashkuar moderne, që mos të kemi probleme pa nevojë në strukturimin e nivelizimit modern linguistik botëror - kur kemi fjalët e shprehjet tona origjinale, ma të shumëllojshme se sa asnjë gjuhë tjetër, falë gjuhës burimore shqipe, ndër gjuhët ma të pastra e ma të pasura gjuhësisht!

  Këtë e them pikrisht, mos të ketë tollovi e pasoja në të ardhmen krejt kombi dhe eventualisht, mosozo të ndahet në dey a ma shumë pjesë, ashtu sikur u ndanë shumë kombe edhe shumë ma të mëdha e ma të zhvilluara, që sot janë të njohura kombe të ndryshme, sepse mu këtu osht pyetja kulminante, kur shihet ndikimi për ndarjen e kombit shqiptar, në alban e kosovar, të njohur botërisht! Ajo do të ishte tollovia e pasojat e paparashikueshme për krejt kombin tonë!

  Mu për këtë edhe titullova - shqyrtim urgjent, i menjëhershëm i Drejtshkri8mit shqip edhe mu për atë që shihet gjendja e mjerueshme edhe e mediave të ndëgjimit, pamjes e shikimit, si mjete mediatike audiovizuele, në gjith rrejtin shqiptar ballkanik me botëror!...

  (Mai, 30. 2009)

  Eagleye

  Numri i postimeve : 6
  Join date : 12/07/2009
  Age : 40
  Location : Staten Island, N.Y, Usa

  Re: RISHQYRTIM URGJENT

  Mesazh nga Eagleye prej Sun 12 Jul 2009, 13:00

  Gjuha standarte letrare eshte miratuar nga nje konges me gjuhetare nga te gjitha viset shqiptare. Nuk mund Enver Hoxha te imponohej ne gjuhesi. T'u thoshte gjuhetareve qe zgjedhimi i foljeve do behet ne kete menyre apo nyjet e ndafoljeve do jene keto. Pse nuk del nje gjuhetar te thote-"Une kam patur presion nga Enver Hoxha, apo na u imponua te benim kete zgjedhje! Ju degjoni fjale pazari dhe i paraqisni si te verteta historike.Cilin dokument zyrtar apo arkiv keni hulumtuar zoteri i nderuar qe e thoni kete fakt?Nuk eshte e vertete qe gjuha letrare eshte thjesht dialekt tosk.Ka elemente nga te dy dialektet.Gjuha eshte baza e nje kombi dhe elementi kryesor dallues i tij.Te luash me gjuhen do te thote te luash me kombin.Eshte sa e rrezikshme kjo ide aq dhe absurde. Ne asnje vend ne bote nuk krijohet standart letrar per se dyti! C'jane keto marrezira qe j'u fusin ne koke. Ne po luftojme te jemi ne nje shtet kudo ku i thone bukes buke dhe ujit uje ti na thua per ndarje nga Shkumbini e perpjete. Te skuqet faqja dhe e kupton c'fare thua? Jugu dhe veriu jane nje. Ismail Qemali nuk e ngriti flamurin ne Vlore per jugun po per gjithe Shqiperine dhe pse ishte nga jugu. Nuk tha ky flamur eshte per ata nga Shkumbini e poshte. Nga Shkumbini e lart ta ngrejne vete!!! Abdyl Frasheri nuk do te vihej ne krye te Lidhjes se Prizrenit po ta quante veten nga Shkumbini e poshte! Samiu nuk do te shkruante vepren madhore "Shqiperia c'ka qene dhe cdo te behet" por "Jugu c'ka qene dhe cdo te behet" po te kishin rradaken tende provinciale dhe kutin tend qe nuk mat asgje sakte. Para se te flasesh per nje argument thellohu, mblidh informacionin e nevojshem dhe pastaj fol. Keshtu do bashkohemi ne? Me keto ide?Lerini ndarjet veri-jug, myslimane-te krishtere, demokrate-socialiste. Jemi shqiptare. Po te kujtoj thenien e Pashko Vases po qe se e ke lexuar ndonjehere.Mos shikoni kisha dhe xhamija, feja e shqiptarit eshte SHQIPTARIA

  Eagleye

  Numri i postimeve : 6
  Join date : 12/07/2009
  Age : 40
  Location : Staten Island, N.Y, Usa

  Mos luani me zjarrin

  Mesazh nga Eagleye prej Sun 12 Jul 2009, 13:19

  Dhe dicka per germat. Sa me shume germa te kete nje gjuhe aq me e punar dhe folur eshte gjuha. Ti thua duhet te jene nje q-ja dhe c-ja. Qenit si na kesillon zotrote ti themi? Ceni? Qellim-Cellim. Po gj-ja dhe xh-ja qe na ndricoke qe duhet te jene bashke, Gjergjit si t'i themi? Xherxhi? Gjemim-Xhemim gjak-xhak? Po ke ndonje kompleks inferioriteti mos e kerko ku nuk eshte faji. Gjuha shqipe eshte nje monument dhe trashegimia me me vlere qe na kane lene brezat dhe qe do j'ua leme brezave qe vijne. Mos luani me te dhe mos e ngacmoni. Kjo te con vetem ne nje rruge. Ne gremine.
  avatar
  AGU
  Toger
  Toger

  Numri i postimeve : 114
  Join date : 05/01/2009

  Re: RISHQYRTIM URGJENT

  Mesazh nga AGU prej Sun 12 Jul 2009, 20:44

  Eagleye shkruajti:Gjuha standarte letrare eshte miratuar nga nje konges me gjuhetare nga te gjitha viset shqiptare. Nuk mund Enver Hoxha te imponohej ne gjuhesi. T'u thoshte gjuhetareve qe zgjedhimi i foljeve do behet ne kete menyre apo nyjet e ndafoljeve do jene keto. Pse nuk del nje gjuhetar te thote-"Une kam patur presion nga Enver Hoxha, apo na u imponua te benim kete zgjedhje! Ju degjoni fjale pazari dhe i paraqisni si te verteta historike.Cilin dokument zyrtar apo arkiv keni hulumtuar zoteri i nderuar qe e thoni kete fakt?Nuk eshte e vertete qe gjuha letrare eshte thjesht dialekt tosk.Ka elemente nga te dy dialektet.Gjuha eshte baza e nje kombi dhe elementi kryesor dallues i tij.Te luash me gjuhen do te thote te luash me kombin.Eshte sa e rrezikshme kjo ide aq dhe absurde. Ne asnje vend ne bote nuk krijohet standart letrar per se dyti! C'jane keto marrezira qe j'u fusin ne koke. Ne po luftojme te jemi ne nje shtet kudo ku i thone bukes buke dhe ujit uje ti na thua per ndarje nga Shkumbini e perpjete. Te skuqet faqja dhe e kupton c'fare thua? Jugu dhe veriu jane nje. Ismail Qemali nuk e ngriti flamurin ne Vlore per jugun po per gjithe Shqiperine dhe pse ishte nga jugu. Nuk tha ky flamur eshte per ata nga Shkumbini e poshte. Nga Shkumbini e lart ta ngrejne vete!!! Abdyl Frasheri nuk do te vihej ne krye te Lidhjes se Prizrenit po ta quante veten nga Shkumbini e poshte! Samiu nuk do te shkruante vepren madhore "Shqiperia c'ka qene dhe cdo te behet" por "Jugu c'ka qene dhe cdo te behet" po te kishin rradaken tende provinciale dhe kutin tend qe nuk mat asgje sakte. Para se te flasesh per nje argument thellohu, mblidh informacionin e nevojshem dhe pastaj fol. Keshtu do bashkohemi ne? Me keto ide?Lerini ndarjet veri-jug, myslimane-te krishtere, demokrate-socialiste. Jemi shqiptare. Po te kujtoj thenien e Pashko Vases po qe se e ke lexuar ndonjehere.Mos shikoni kisha dhe xhamija, feja e shqiptarit eshte SHQIPTARIA


  Ti duhet te mesosh shume dhe parase te flasesh te mendosh mire si thua mendimet tua!

  Vetem te jeshe e verber, qorre, se kjo gjuhe qe thohet edhe me termin e mbrapsht - standarde, kur satndardi eshte per arkitekture e jo per gjuhen - ti do ta kuptosh se kjo gjuhe e njisuar (se nuk ban e njesuar, po njisuar, unjisuar, unike) osht njedialektore toskenishte, vetem nese je ndonje budalla, apo nuk njeh asgje nga gjuha!

  Merr nji tekst, nji faqe shkrimi dhe analizoji elementet e dy dialekteve dhe eja e tregomi ketu!

  Edhe nji argument i forte: thohet se Shqipja ka dy dialekte kryesore - Gegenishtja e toskenishtja - tash cila osht ajo Shqipja pa keto dialekte? Ku osht Shqipja, ne tavan apo? A nuk dihet se Gegenishtja osht vet SHQIPJA dhe toskerishtja osht dialekt, me rrethg 18% te popullesise shqiptare dhe mbi 80% osht Gegenia e Gegenishtja! Pse qet kopalla palidhje ketu?

  Kush don ta mohoj Gegenishten e gjalle? Ti?

  Eagleye

  Numri i postimeve : 6
  Join date : 12/07/2009
  Age : 40
  Location : Staten Island, N.Y, Usa

  Mos u merrni me marrezira po kushtojuni misionit tone te shenjte

  Mesazh nga Eagleye prej Sun 12 Jul 2009, 21:28

  Me vjen keq qe vazhdon kembengul zoteri. Ke hyre ne nje forum qe predikon bashkimin kombetar. Keto qe shpreh ti per ndarje valle i quan si shenja qe i sherbejne ketij qellimi!? Po filluam qe dialekti im duhet te jete keshtu ndryshe do ndahem, po nuk u be keshtu nuk behet fare, te jesh i bindur qe nuk behet asgje e jo me bashkimi kombetar.Te duash bashkimin kombrtar duhet jo vetem ta predikojme me fjale por dhe t'a shprehim me vepra. Kur replikova thashe mendimin tim rreth tezes tende. Dhe ju kur replikoni besoj se duhet te ktheni pergjigje per pyetjet qe ju shtrohen ne replike. Besoj se do kini miresine te me thoni si t'i shqiptoj emrat qe nuk tingellonin sipas bashkimit te germave, ne cilin burim referoheni ju per gjuhen letrare si gjuhe e dhene me porosi nga Enver Hoxha, A duhet te mendonin patriotet qe permenda per Shkumbin e lart, e Shkumbin e poshte? Dhe ne cilin shtet dini ju qe eshte bere per se dyti gjuha standarte. Ju qe arrini te keni idene se si duhet bere gjuha standarte duhet te kini aq mundesi te me sqaroni keto pyetje qe parashtrova. Te faleminderit vella.
  avatar
  AGU
  Toger
  Toger

  Numri i postimeve : 114
  Join date : 05/01/2009

  Re: RISHQYRTIM URGJENT

  Mesazh nga AGU prej Mon 13 Jul 2009, 00:30

  Eagleye shkruajti:Me vjen keq qe vazhdon kembengul zoteri. Ke hyre ne nje forum qe predikon bashkimin kombetar. Keto qe shpreh ti per ndarje valle i quan si shenja qe i sherbejne ketij qellimi!? Po filluam qe dialekti im duhet te jete keshtu ndryshe do ndahem, po nuk u be keshtu nuk behet fare, te jesh i bindur qe nuk behet asgje e jo me bashkimi kombetar.Te duash bashkimin kombrtar duhet jo vetem ta predikojme me fjale por dhe t'a shprehim me vepra. Kur replikova thashe mendimin tim rreth tezes tende. Dhe ju kur replikoni besoj se duhet te ktheni pergjigje per pyetjet qe ju shtrohen ne replike. Besoj se do kini miresine te me thoni si t'i shqiptoj emrat qe nuk tingellonin sipas bashkimit te germave, ne cilin burim referoheni ju per gjuhen letrare si gjuhe e dhene me porosi nga Enver Hoxha, A duhet te mendonin patriotet qe permenda per Shkumbin e lart, e Shkumbin e poshte? Dhe ne cilin shtet dini ju qe eshte bere per se dyti gjuha standarte. Ju qe arrini te keni idene se si duhet bere gjuha standarte duhet te kini aq mundesi te me sqaroni keto pyetje qe parashtrova. Te faleminderit vella.


  Po pra bashkim kombetar, a nuk e din ti se kombi shqiptar, mbase po e dijtke Shkumbinin, osht mbi 80% e kombit, apo u dashka qe ky mbi 80% e kombit te bashkohet me as 18%, apo e kunderta? Kush duhet te jete sovrani popull, e sovrani gjuha shqipe? Iku ma totalitarizmi qe i fryni ende, se nje bote e din se Gegenishtja osht SHQIPJA dhe ti nuk u gjegje ne pyetjet e mia as te shkrimit siper: nese Shqipja paska dy dialekte, cila na qenka ajo gjuhe me dy dialektet? Ku osht ajo gjuhe? Ne tavan? Kur thua se du pjese perbjene nje trung, cili qenka ai trungu? Shqiperia, kuptohet dhe Gegenishtja osht trungu i shqipes, rraja e gjuheve i.e. qe e din nje bote dhe asnje studim shkencor, nuk mund te behet pa Gegenishten, sepse ajo osht burimi indo-europianistik! As kete nuk e dini? Ju po mendoni se trungu i dy dialekteve nuk ekzistuaka? Ju e derisot qe afro 40 vite, trumbetoni per dy dialektet e shqipes, e cili osht trungu nuk e kuptoni? Si mund te ekzistojne dy pjese te nje trungu qe nuk po ekzistuaka?

  Permende Shkumbinin, po, por ai nuk ndane kombin, por te folmet shqiptare gege e toske dhe Gegenia osht Shkumbin e deri tek Medvegjja e Tivari - cila ohst trungu e cila osht pjesa ketu? Ju bashkim te kombit e quani, bashkimin e mbi 80%, me as 18%? Jo, nuk hahet ma ajo corbe! Per ate authori shkroi per nje intervenim urgjent te rregullimit te standardit shqip, SHQIPJA UNIKE, se jo shqipja e njesuar njedialektore! Shih as nuk ben te thohet SHQIPJA E NJESUAR, POR E NJISUAR, UNJISUAR, UNIKE SHQIPE! E sheh ku fillon padrejtesia, qe nga vet titulli - shqipja e njesuar letrare?

  Kush mund ta ndali sot hovin e kombit shqiptar, te mos e flet e shkruan gjuhen amtare, nuk thohet 'emetare', keto duhet t'i studjoi secili shqiptar dhe osht koha e fundit, qe te rishqyrtohet SHQIPJA, sa nuk u be vone! A nuk e shihni se tentimi osht te ndahet kombi edhe ne kosovar e alban? Se brendap;rbrenda kombit nuk ka term SHQIPERIA, jo kosovar e shqiptar, por kosovar e alban, sepse ashtu njihen botnisht! Kjarte! Ti kot thua se ti je shqiptar/e e une kosovar edhe gabon rende kombetarisht, se sot poltikisht ka - kosovar e alban/er/ian - a SHQIPTAR JEMI TE GJITHE QE JETOJME NE TROJET SHQIPTARE! As kete nuk e kuptoni ju?

  Referojuni shkrimit siper mma mire se sa te qitni kopalla, se 'nuk behet asgje ndarje...' se ndarja mund te behet shpejt nese nuk intervenohet urgjentisht drejt e me mend, te vie GEGENISHTJA NE VENDIN E MERITUAR!

  Mendoni parase te flisni!
  avatar
  AGU
  Toger
  Toger

  Numri i postimeve : 114
  Join date : 05/01/2009

  Re: RISHQYRTIM URGJENT

  Mesazh nga AGU prej Mon 13 Jul 2009, 00:33

  Eagleye shkruajti:Me vjen keq qe vazhdon kembengul zoteri. Ke hyre ne nje forum qe predikon bashkimin kombetar. Keto qe shpreh ti per ndarje valle i quan si shenja qe i sherbejne ketij qellimi!? Po filluam qe dialekti im duhet te jete keshtu ndryshe do ndahem, po nuk u be keshtu nuk behet fare, te jesh i bindur qe nuk behet asgje e jo me bashkimi kombetar.Te duash bashkimin kombrtar duhet jo vetem ta predikojme me fjale por dhe t'a shprehim me vepra. Kur replikova thashe mendimin tim rreth tezes tende. Dhe ju kur replikoni besoj se duhet te ktheni pergjigje per pyetjet qe ju shtrohen ne replike. Besoj se do kini miresine te me thoni si t'i shqiptoj emrat qe nuk tingellonin sipas bashkimit te germave, ne cilin burim referoheni ju per gjuhen letrare si gjuhe e dhene me porosi nga Enver Hoxha, A duhet te mendonin patriotet qe permenda per Shkumbin e lart, e Shkumbin e poshte? Dhe ne cilin shtet dini ju qe eshte bere per se dyti gjuha standarte. Ju qe arrini te keni idene se si duhet bere gjuha standarte duhet te kini aq mundesi te me sqaroni keto pyetje qe parashtrova. Te faleminderit vella.


  Po pra bashkim kombetar, cili osht trungu i kombit a nuk e din ti se kombi shqiptar, (mbase po e dijtke Shkumbinin;), osht mbi 80% e kombit, apo u dashka qe ky mbi 80% e kombit te bashkohet me as 18%, apo e kunderta? Kush duhet te jete sovrani popull, e sovrani gjuha shqipe? Iku ma totalitarizmi qe i fryni ende, se nje bote e din se Gegenishtja osht SHQIPJA dhe ti nuk u gjegje ne pyetjet e mia as te shkrimit siper: nese Shqipja paska dy dialekte, cila na qenka ajo gjuhe me dy dialektet? Ku osht ajo gjuhe? Ne tavan? Kur thua se dy pjese perbjene nje trung, cili qenka ai trungu? Shqiperia, kuptohet dhe Gegenishtja osht trungu i shqipes, rraja e gjuheve i.e. qe e din nje bote dhe asnje studim shkencor, nuk mund te behet pa Gegenishten, sepse ajo osht burimi indo-europianistik! As kete nuk e dini? Ju po mendoni se trungu i dy dialekteve nuk ekzistuaka? Ju e derisot qe afro 40 vite, trumbetoni per dy dialektet e shqipes, e cili osht trungu nuk e kuptoni? Si mund te ekzistojne dy pjese te nje trungu qe nuk po ekzistuaka?

  Permende Shkumbinin, po, por ai nuk ndane kombin, por te folmet shqiptare gege e toske dhe Gegenia osht Shkumbin e deri tek Medvegjja e Tivari - cila ohst trungu e cila osht pjesa ketu? Ju bashkim te kombit e quani, bashkimin e mbi 80%, me as 18%? Jo, nuk hahet ma ajo corbe! Per ate authori shkroi per nje intervenim urgjent te rregullimit te standardit shqip, SHQIPJA UNIKE, se jo shqipja e njesuar njedialektore! Shih as nuk ben te thohet SHQIPJA E NJESUAR, POR E NJISUAR, UNJISUAR, UNIKE SHQIPE! E sheh ku fillon padrejtesia, qe nga vet titulli - shqipja e njesuar letrare?

  Kush mund ta ndali sot hovin e kombit shqiptar, te mos e flet e shkruan gjuhen amtare, nuk thohet 'emetare', keto duhet t'i studjoi secili shqiptar dhe osht koha e fundit, qe te rishqyrtohet SHQIPJA, sa nuk u be vone! A nuk e shihni se tentimi osht te ndahet kombi edhe ne kosovar e alban? Se brendap;rbrenda kombit nuk ka term SHQIPERIA, jo kosovar e shqiptar, por kosovar e alban, sepse ashtu njihen botnisht! Kjarte! Ti kot thua se ti je shqiptar/e e une kosovar edhe gabon rende kombetarisht, se sot poltikisht ka - kosovar e alban/er/ian - a SHQIPTAR JEMI TE GJITHE QE JETOJME NE TROJET SHQIPTARE! As kete nuk e kuptoni ju?

  Referojuni shkrimit siper mma mire se sa te qitni kopalla, se 'nuk behet asgje ndarje...' se ndarja mund te behet shpejt nese nuk intervenohet urgjentisht drejt e me mend, te vie GEGENISHTJA NE VENDIN E MERITUAR!

  Mendoni parase te flisni!

  Eagleye

  Numri i postimeve : 6
  Join date : 12/07/2009
  Age : 40
  Location : Staten Island, N.Y, Usa

  Re: RISHQYRTIM URGJENT

  Mesazh nga Eagleye prej Mon 13 Jul 2009, 03:09

  Ok. E shoh se keni bindjen tuaj dhe nuk levizni nga ajo para asnje argumenti. E respektoj dhe pse nuk jam dakord. Po me teza ndarje nuk mund te behet kombi. Nuk mund take ndryshoj mendjen por dua re siguroj per dy gjera. Nuk do te ndryshoje gjuha standarte serish dhe nuk do te kete ndarje te kombit. Boll na kane ndare me kufij e parti. Nuk do ndahemi per gjuhe.Per keto dy mendime te mia jam plotesisht i bindur dhe koha do t'a tregoje se kush ka te drejte.Edhe nje pyetje. Ne cilen gjuhe eshte faqja qe shpreh mendimet e tua dhe ajo zyrtare e fbksh-aksh dhe te gjitha faqet dhe shtypi i shkruar ne te gjitha viset shqiptare, ne gegenisht apo shqipen standarte? Faktet jane kokforta pamvarsisht mendimeve te njerit apo tjetrit. Te uroj sinqerisht gjithe te mirat.
  avatar
  AGU
  Toger
  Toger

  Numri i postimeve : 114
  Join date : 05/01/2009

  Re: RISHQYRTIM URGJENT

  Mesazh nga AGU prej Mon 13 Jul 2009, 09:20

  Eagleye shkruajti:Ok. E shoh se keni bindjen tuaj dhe nuk levizni nga ajo para asnje argumenti. E respektoj dhe pse nuk jam dakord. Po me teza ndarje nuk mund te behet kombi. Nuk mund take ndryshoj mendjen por dua re siguroj per dy gjera. Nuk do te ndryshoje gjuha standarte serish dhe nuk do te kete ndarje te kombit. Boll na kane ndare me kufij e parti. Nuk do ndahemi per gjuhe.Per keto dy mendime te mia jam plotesisht i bindur dhe koha do t'a tregoje se kush ka te drejte.Edhe nje pyetje. Ne cilen gjuhe eshte faqja qe shpreh mendimet e tua dhe ajo zyrtare e fbksh-aksh dhe te gjitha faqet dhe shtypi i shkruar ne te gjitha viset shqiptare, ne gegenisht apo shqipen standarte? Faktet jane kokforta pamvarsisht mendimeve te njerit apo tjetrit. Te uroj sinqerisht gjithe te mirat.


  Nuk osht bindje imja personale, por bindje e kohes dhe shpejt vie momenti kur do te derdhet uje mbi ate kongres '72 dhe shpejt do ta shohesh mu afer varrit te enverit. Te siguroj se po nuk u kerkua falje kombetare, per kete gjuhe te njesuar njedialektore dhe te futen elementet primare gege, e te formohet vertet gjuhe unike shqipe, jo qe do te ndryshohet - por do te keshe dy gjuhe te ndryshme dhe dy kombe te ndryshme - e ti mbaje cyken sa ma larte edhe vet pergjegjesine do ta mbash ti tok me te gjithe ata qe jane kompetent per rishqyrtimin urgjent te drejteshkrimit '72! Rilexoni perseri disahere shkrimin siper me germa te kuqe, jepni gjegje ne ato pzetje, e mos i anashkaloni dhe binduni me faktin kokeforte, se une jam per bashkimin e kombit e ju frigoheni, se do ta ngrehni karrocen dhe vetem ngulni kembe se nuk do te ndryshoje asgje standardi njedialektor '72!

  O rishqyrtim urgjent, o ndarfje ne dy kombe alban e kosovar, se per termin shqiptar, harroje se do mbetet ende vetem term brendashqiptar, duke u vetknaqur si bije te shqipes, e bota te njeh bije te qyqes: 3 milion ne nje shtet e dy ne nje tjeter, e mbi 20 milion 'gjak i shprishur'! Nuk e di ku jetoni ju!...

  Sponsored content

  Re: RISHQYRTIM URGJENT

  Mesazh nga Sponsored content


   Ora është Sat 19 Jan 2019, 18:38