RIBASHKIMI I SHQIPËRISË... e vetmja alternativë! www.fbksh-aksh.tk . PER ANTARSIM NE FBKSH-AKSH JU LUTEM JEPNI TE DHENAT NE E-mail : fronti-web@hotmail.com

identifikimi

Harrova fjalkalimin

Tema Fundit

» PER SHQIPEN
Wed 30 Mar 2011, 23:21 nga erald nuhaj

» KU JANE POETET
Wed 12 Jan 2011, 20:37 nga shaban cakolli

» NJE GJAKE, NJI GJUHE
Sat 11 Dec 2010, 14:57 nga biligoa

» Alarm Ne IJRM gjendja kaotike
Wed 17 Feb 2010, 23:10 nga refik

» emblema e UKSH-se
Thu 17 Dec 2009, 02:12 nga UKA

» Faton Osmani dënohet tre vjet burgim si pjestar i AKSH-së !!
Thu 26 Nov 2009, 00:21 nga UKA

» REAGIM I AKSH-SË
Wed 28 Oct 2009, 23:52 nga AKSH

» A na duhet aleanc shqiptaro-kroate.
Tue 27 Oct 2009, 02:49 nga urani29

» MOSKOORDINIMI I FORCAVE VEPRIMTARE
Mon 26 Oct 2009, 02:06 nga AGU

RIBASHKIMI I SHQIPËRISË... e vetmja alternativë! www.fbksh-aksh.tk   Free counter and web stats

                                                               Free counter and web stats

  KUR MEDIOKRËT FLASIN PËR MEDIOKRITETE

  Share
  avatar
  AGU
  Toger
  Toger

  Numri i postimeve : 114
  Join date : 05/01/2009

  KUR MEDIOKRËT FLASIN PËR MEDIOKRITETE

  Mesazh nga AGU prej Fri 24 Apr 2009, 20:59

  Nezir Myrta / KUR MENDJET MEDIOKRE FLASIN PËR MEDIOKRITETE


  Ai postim yti javan, po del si jovan (që kishja njëfije shprese se ti mund të japesh diç me vlerë, e jo pikërisht nga mediokritetet, që veten e gjenë pikërisht në kompani të falimentuar, që nuk din asgjë tjetër vetëm të uli si bojaxhi me brushë të zezë) po tregon vetiu se ti qëllimisht nuk flet shqip as fjalën bastardh (por barstad sll.) ti paske organin tru vertetë organ seksual, (sa me ia ngull dikujt pa e njohur pikërisht në emër KOMPANIE FALLSE), e jo organ të të menduarit dhe i përket ashtu organizmit të sëmurë ethymologjik, që as vet nuk din as guxon edhe as tjerët nuk i len të shprehin mendime të shëndosha gjurmuese, deri tek ato botërore! Sepse kjo themë duhej të ishte në vete, por mbase shtrove vet pyetjen, e që i takon vëllimit hulumtues - tu përgjegja shkurt, ashtu sikur unë mendoj, ashtu sikur mendojmë në zhvillimin e persosjen e historiografisë: ballkanike (hillirike), dhe euro-botërore - ku na duhen disa e shumë shqiptarë, me veprime shqipjeje vërtet, për ta ndritur e dalë zot Historiografisë illire-shqiptare e deri tek pellgasike!

  Mediokër është ai që merret me bishta, ulje e përulje para mediokriteteve, që na zunë frymën e fundit, deri tek mediokritetet politike, ekonomike e pseudo-shkencore, me të vetmin qëllim të tyre - asgjasimin e një Historiografie madhore illire, duke e quajtur nga antika - barbari - në vend të fjalës ARBËRI!

  Unë nuk bëj kopje/paste as marr frymë për gabzherr të huaj, po marr frymë lirshëm për mushkëritë shqiptare në politikë e shkencë dhe po këto mendime janë po aq origjinale, sa vet origjinaliteti historik yni, pikërisht kundër mediokriteteve e mediokërve eventual sikurse ti! Kur flas unë, ti duhet të mendosh e logjikosh thellë, sepse unë mbushi hapjen e rirapjen e udhëve të reja ideologjike e shkencore, me shtigje të reja, që tu nxunë erreterr, dhunshëm e me diskriminime, poaq sa edhe politike të kohërave shfarosëse - që u munduan e mundohen ta zhdukin një BOTË ILLIRE TREKONTINENTALE TË KOHËS, duke humbur, zhdukur e fshehur gjith thesarin historio-arkeologjik dhe duke mbajtur në çelsa kohe mediokre! Mu për atë edhe na shprehim thema fshehjesh arkeologjike, historike, filologjike e historiografike - që duam ta ngrehim zërin e Shqipes mbi Qiellin Shqiptar!


  Pyetja jote: Indo-europishtja, përcakton një gjuhë të vetme, e jo një grup konglomerat gjuhësh, që qëllimisht pretendohet, nga frika e daljes në dritë të një gjuhe madhore, aq sa bota antike, që polli dy gjuhët antike greko-latine - ILLIRISHTJA, pasardhësja e Pellgasishtes të 'Pellgasve Hyjnor' - që zotëruan Mediterranin, Mesdheun, Egjeun antik dhe u përhapen, në katër drejtimet e horizontit antik, ku sot shihen shenjat e tyre, (përhapje e kthyerje), ku sot prej tyre është një botë e civilizuar historike e shkencore botërore! Këto gjëra madhore nuk bëhen duke mbetur nën pezhishken greko-latine as sllave, po duke gjurmuar nëntoken historiografike botërore!

  Sanskritishtja, ishte një gjuhë zyrtare e kohës, gjuhë administrative relike e politike, ashtu si greqishtja e latinishtja, bija të Illirishtes, ku duhet mund e sakrifica të mëdha, të ndriçohet ajo periudhë terri historiografik dhe ajo bëhet me mendje të shëndosha (jo të kompanive të sëmuara e të diskualifikuara pseude), por me mendje të ndritura, të drejta e të guximshme - ku mjetet e para filluese i kemi në rrenjet shqipe të vjetra dhe ethymologjinë e drejtë, si thymje logjike, thezave e antithezave të paefektshme, ku edhepse dikund-dikund u ndezen disa shkëndia drite shkencore, u sollen e pshtollen, vetëm rreth strumbullarit pikërisht të 'kompanive' të huaja, ku edhe kur vinë deri tek fundi - e lënë gurin në baltë, pa e spjeguar mendimin definitiv - duke e lënë 'udhë të hapur'... Arkivat botërore kërkojnë mjeshtri hulumtimi të guximshëm, ashtu si ishin të guximshme idetë brune e kopernike për shkencën botërore !

  - Linguistika Komparative (gjuhësia krahasimtare), gjenetike, e deri tek Gramatikat Krahasimtare, mbeten udhë e hapur, që duhet vijuar guximshëm, të dihet saktësisht, kah e prej cilës gjuhe vie një fjalë a shprehje, tokfjalësh, basjklfjalësh, fjalëformimesh (se togfjalësh nuk mund të ketë fjalë me tog, me togje në një kompozitë, por dy-tre a ma shumë fjalë, e jo dhjetra në një, një tog fjalësh) - ku na duhen shqiptarë të fortë, të paanshëm, të painfektuar nga poato kompanitë pseudo-shkencore, që i japin krahun njeritjetrit si vllazër të një gjuhe e gjaku shqiptar dhe me shum mund e flijime, të arrijmë dikund, tua hapim udhën e vërtetë shkencore brezave të ardhëm!... Peter Zheji ME VEPREN E TIJ 'sHQIPJA E sANSKRITISHTJA' kërkon ndihmë, përkrahje, mbrojtje, plotësime, drejtime, pasurime të nismes së tij si rinisma rilindase dhe të mos iu zëmë për të madhe, duke i kapur përbishti ndonjë fjalë e mendim, që edhe vet rilindasit bënë ndonjë gaf logjike të shprehjes së tyre - por ta ngritim shkencën tonë, se e vetjma forcë është shkenca Illiristika, Ama albanistike (arbanistike do të thosha unë), që shpërthen kauzat e pseudo-kauzat antike të bastardhimit e shfarosjes së një gjuhe botërore antike të Antikuitit!

  p.s. nuk mendoj se dikush ka zemër ta fshij këtë shkrim poaq origjinal, ku duhet mbajtur mend fortmirë, përndryshe unë e ruaj secilin në arkiven time parase ta postoj!

  (24.04.09)

   Ora është Fri 14 Dec 2018, 16:57